************************************************************************************

TOP 5 COVER MAGAZINE


Idea came from sunflower blog, just try test...hahaha no bad right...Nak harap real magazine cover hanya mimpi di siang hari so i create my own...

More story to come .....tunggguuu.......





YEAH...YEAH....KITA GI REDANG....


Anak2 ibu so excited bila dapat tahu nak gi Pulau Redang, almaklumlah walaupun kita nih orang ganu tp x penah ler pegi mana2 pulau lagi melainkan ibu penah pegi Pulau Kapas, itupun masa lum kawin dulu. So bila D-one Design aka opis papa nak buat family outing, apa lagi pucuk dicita ler jawabnya...Ibu amik cuti dari 19hb sebab tau tau jer lah perjalanan yang amat membosankan dari Puncak Alam ke KT jer dah 7 jam...nak jengok wawan, aki, tokcik, toki lagi...takan lalu tak singgah melampau ler jawabnyer tuh....Outing nih dari 20hb - 22.3.09, 10 am dah kluar rumah sebelum tuh..anak2 ibu tak lena tidur...tak sabar...excited...seronok nak gi makan angin...

Inilah dia..muka2 yang tak sabar dan so excited....makan pun tak lalu kengkonon...Dari umah wawan ke Merang plak lebih kurang 45 minit... dalam kereta macam2 soalan dok tanya...penat nak jawab. Bila dah sampai Jetty Merang ingatkan terus ler naik bot rupanyer kena tunggu kawan papa plak dari Kota Bharu..yo yo oh..jer dia kata bot kul 10 am rupanya dia lambat kena naik bot kul 12 ...tension betul la....ibu memang pantang betul kalu tunggu menunggu dan mereka2 yang tidak menepati masa nih.....hilang mood jap....

Hadiff seronok betul...tak sabau nak pakai life jacket...

Muka penat + ngantuk tapi nak juga pakai life jacket walaupun orang tua punya....

Hilman n Hazeeq......begitu teruja....

Wah...nak jadi pilot ker....Dari Merang ke Redang naik speed bot 45 minit..boleh tahan jugak ler alunan ombak tuh...skit2 ada pening....

Yah..inilah dia Jetty Pulau Redang...dari dalam bot excited ler dah sampai Jetty...rupa2nya jalan 10 minit dari sini nak ke chalet...hmm...nasib balik ler..beg diaorang tolong bawak...dah ler si Sofea nak berdukung...aduis.....lenguh tangan...

Taraaaa.....Redang Lagoon Chalet tempat penginapan kita....tengok je beach...sungguh seronok...pasir putih..laut biru.....bersih....wah cantik...ala ala jakun gitu....chalet plak kat kawasan berteluk....cun giler....

Inilah dia chalet tuh....no bad at all....3 hari 2 malam yang sungguh-sungguh...best and worth it...

Tak kira ler...panas pun amik gambar gak...sat gi penat....langsung tak amik...

Cantikkan...memang...cantik.....

Lepas lunch jer... tak agak2...trus mandi...sampai ler nak masuk maghrib...anak2 ibu excited...termasuklah ibu ngan papa...

Nih Sofea kepenatan....depan chalet tuh digantung buaian-buaian apalagi....syiok ler tidor ngan angin pantai....Pulau Redang nih pun dah cantik....kalu pegi Maldives...waaalaaa......

Suasana pagi...pukul 7 pagi...

Ke laut...ke laut weh....eksyen kengkonon nak gi mancing....gaya tak mau kalah....sampai jer tengah laut abih, ikan kat laut plak pening...sebab papa telah membuangkan segala yang dia makan masa dinner tuh....katanya anak nelayan.... tp syabas sekurang2nya cuba untuk merasai..hehehe

Air laut paras pinggang...ikang berenang di sekeliling kita.....cam tak percaya...jerit2 panggil...ikan...ikan...selama nih bukan tak penah tengok ikan...kat umah pun ada bela ikan....air laut jernih sungguh....aii....recommended place to go for those who never been to Redang before..

Hilman dan Hadiff dah lari ke pantai sebab takut ikan tuh gigit diaorang...

Sofea takut bila tengok ikan dekat ngan kaki dia....terangkat kaki takut ikan nak gigit dia....dia kata "Mama itan ada tat tati Ya...(Mama ikan ada kat kaki Ya..)...


Hazeeq control macho...padahal...gerun gak mula2 ikan tuh keliling dia....

Lepas Breakfast kita pegi snorkelling....ke tengah laut...itu gaya papa ler tuh....Sampai jer...semua muka cuak....hah...kat sini ker?...bukan tepi pantai....air dalam 2o meter...apa...ibu nih dah ler fobia ketinggian....swimming pool yang 6 feet tuh pun tak lepas nih 2o meter....peralatan cukup...tapi tak da berani...bot pun dah pot 15 minit...kepala pun sudah sikit pusing sebab ombak kuat dan bot berayun2....oklah beranikan diri..Hazeeq pun dah tengok...ibu turun gak tapi kaki tangan tak lepaskan bot tuh...rendam muka skit...ok dah....hahaha...ketar pucat...lepas tuh ... buang isi perut.... Hilman n Hadiff sengih saja....
Santai dan berehat jap...menghilangkan rasa penat...


Papa and the gang kengkonon lawan volleyball ngan abang2 gay...kwang2 kalah......macho man rupanya depa lagi bertenaga.......diaorang apalagi bersorak ler...."abang2 jangan pandang i sebelah mata..." Tulah takde warm up tak de segala tetiba nak main, mau tak pancit.....

Tengok tuh....skit lagi nak jadi orang minyak...baru 3 hari 2 mlm...kalu sebulan confirm..nampak mata ngan gigi jer....



Malam terakhir ... ada barbeque....udah ler malam...flash pun x dapat nak cerahkan muka masing2....hehehehe...

Foto beramai....D-one Design & Construction.......

Bersiap2 untuk check out....




Bon Voyage...tak cukup sekali dan tak puas.... nak pegi lagi di lain kali mungkin tempat yang sama mungkin juga pulau lain...INSYAALLAH....

4 KIDS IN THE BLOG...


Abang Long a.k.a Hilman di umah Wawan, Bukit Tunggal.
Abang Ngah a.k.a Hazeeq kat umah Tok Chik Bukit Tumboh...alamak kain baju bergantungan..
Abang Chik a.k.a Hadiff umah Tok Chik..
Yang nih...tak lain ler Sofea...kalu amik gambar mesti nak muncung mulut tuh...
Ni di Taman Rama2 KL..


Suka gaduh dan suka bergambar

Muka selepas mengamuk sakan....moody dan sekarang suka menyanyi...

Ni mood ok....

Bergaya ngan spek baru beli...


Memang suka melukis...apa2 tak kisah asal ada masa terluang..lukis...dan lukis....

Hadiff dan hasil lukisannya...