************************************************************************************

DRAMA SEDIH DI KLIA...KUANG KUANG


Wah! 18.2.09 semangat sungguh amik cuti gara2 nak anto si Una gi new zealand di KLIA, almaklumlah bangga ngan dia sebab belajar kat luar negara... Kelam kabut amik Hilman, Hazeeq, Hadiff n Sofea...lepas asar terus chow tp kena singgah dulu kat uitm Puncak Perdana amik plak si Eira...padahal baru balik dating ngan Pokteh .... hehehe berlakon lah skit kan...

Sampai KLIA Wawan, Aki, Pakjang n Usu Sarah dah sampai...alah diaorang pun gi merendek kat Putrajaya...semua semangat gilerrrr......Una tengok tuh semua sanggup amik cuti...kalu ko tak bawak balik "apa" dari New Zealand...siap ko...

Nih drama sedih blum bermula...seronok ler bergambar kengkonon....posing2 skit2....tungggu....

Sian Usu Aja...tidak masuk dalam ini gambar....lain tahun yer...

Itu dia Ayah...mesti dia tengah dok usha mana "kawan" Una tuh....berlakon masa kat KLIA kengkonon tak kenal...alah sudah lah... Umi ngan Kak Ain...masih tersenyum...

Wah! Baiknya dua besan nih.....Mmbak Mak n Wawan....

Yah...ini dia budak Una tuh...senyum..senyum....sat gi meraung masa nak check in...."Umi, Ate, Cik Long, Cik Ngah dan sebagainya....maafkan Una yer....." yolah.."Maafkan..Pepandai ler jaga diri kat negeri orang gitu"...

Gambar lain takde mungkin ada lam kamera Umi kot....so ni jer foto yang Ateh ada...si kecik nih adalah Una Junior...budak Sofea....

Rasa2 cam kenal tak yang belah kanan tuh....heheheee...

Drama sedih bermula bila Una dah dipanggil untuk berkumpul, kami kat belakang seperti biasa bising.....Umi pun dah nak bergenang dah kat belakang tuh...sebab Angah dok usik sebut Air Mata Kasih....hheheheee....orang lain kontrol...pastu tuh...bila Una telah bermaafan maka...terlerai sudah...segala air yang ada.....sek sek lelaki kontrol macho...ye la tus....

Selesai sumer episod menangis dan lelehan air idung....maka Una pun tersenyum senyum melambai-lambai pada sepupu yang menjerit...Kak Una..Kak Una...We love you....

So all the best....

BIRTHDAY SAPA LAH NIH....


17.2.09, maka genaplah umur ibu 36 tahun, alhamdulillah kerna izinNya. Nak diterbalikkan umur lagi tua jadi ibu ngaku jer lah.....Seronok anak2 ibu pun dah besar2, pandai dan rajin semuanya...syukran. Papa antor sms ucap Happy birthday....

Bila ibu tiba di opis jer...seronok dan terharu sebab semua kawan ibu bagi hadiah (tima kacih kengkawanku....amal, cik zu, roza, sb, sherry, fiza, niza, mimie, sarah dll)...dapat itu ini....banyak sungguh hadiah, masa kekecik dulu tak dapat cam nih...itu yang seronoknya tuh...

Inilah dia hadiah2 pemberian kengkawan ibu..berat2 hadiah nih..cam2 dapat....

Yang paling seronoknyer...bila ibu sampai rumah...ibu dapat surprise...buka pintu...gelap pastu terus anak2 ibu n papa nyanyikan happy birthday....wah! terharu....sebab ingatkan takde apa2..hehheeee. Ibu suka tengok muka sofea, terpinga2...apa hal nih...pastu terus bagi hadiah pada ibu..comel sungguh...hadiff malu2 plak...abang long n abang ngah tersenyum2...papa lak sengih jer...bestnyer...thank you to papa...love you...

Ibu rakamkan gambar2 nih..bila anak2 ibu besar nanti bleh kenang balik...papa bagi ibu RMxxx, papa kata x tau nak bagi apa, so papa bagi jer rm supaya ibu bleh beli apa yang ibu suka...ibu pun nak buat koleksi jam...jadi ibu beli jam...next day ibu cuti dan pegi dating ngan papa...tp by kul 3 dah kena balik sebab petang nak gi anto kak una gi new zealand...ok lah tus sebab dah lama pun tak gi dating...

Kek strawberi...ini sofea n hadiff sibuk nak potong...tiap kali nampak kek...ingat birthday dia....aik..ibu punya tau...

Yoyo..ibu tiup lilin, kekecik dulu tak de tau...


Mai..ibu baca kad ucapan nih...

Kamera letak atas meja makan untuk snap foto nih...hehehe

Sofea...suka benor ngan kek nih...bukan apa nak main2....
Thank you so much semua...I love you......

SPA FISH...


Masa gi Tiara Beach aritu...papa try ler spa fish...bayar RM15...papa kengkonon nak suruh ibu buat gak tapi minta mahap geli...papa jer lah buat sorang2.....Kitaorang dok tengok gelagat orang buat spa fish ni kelakau betul...1st time sapa yang masuk kaki dia...akan terkekeh kekeh gelak sebab menahan geli...bukan tu jer ada yang jerit pung.....

Oleh kerana tahap geli ibu yang tinggi maka pujuk rayu papa tidak menjadi apatah lagi dengan adegan mereka itu....takpe kaki ibu masih cun...takde kulit2 mati....

Muka tension si budak Hazeeq, teringin nak masuk kaki tapi papa kata budak kecik takyah.......bengang ler tuh....


Ni sorang lagi....dok tenung ikan2 tuh...dengan harapan ikan2 tuh akan bersimpati....

Wah! papa kontrol hensem kengkonon...padahal geli tuh....papa letak kaki jer semua ikan tuh kerumun....eeeeiiii mesti kaki kotor giler.....


Ikan-ikan nih sikit demi skit melarikan diri...mesti nak pengsan makan kulit mati papa.....

Nak Gi Mana?..Ntah...Mana2 Jer lah...


Kekadang ujung minggu tak tau nak gi mana tapi mesti keluar.... sebab boring, nak tengok tv pun cerita tak menarik dok asyik ulang cerita sama... jom kita perabih minyak kereta...hehehe...

Lagipun anak2 ibu nih...muka sardin jer dok kat umah....gaduh pastu....rumah bersepah...aarrghh...tidak...dengan keadaan sedia ada...meh ler kita kluar.....sedut udara ker...gi makan ker...apa2 jer lah....


Lepas beli barang kat TESCO... singgah jap kat Kid Park...... oklah main ler puas2.....


Ni telekung ibu buat sendiri untuk budak Sofea....oklah....setakat besau Sofea beli telekung puluh hinggit...buat jerlah bukan susah pung....cewah..berlagak...


Ustaz-ustaz di masa hadapan....jubah dari Mekah....ini masa time ok ler tuh...kalu tidak ntah2 apa2 dok main.....

Kita nak gi mana nih....boring giler......

Ibu pinjam spek jap....dok bergaya lupa nak tahan nafas....cover skit perut tuh....


Nak peluk kerbau hidup takut....aargghh... batu pun jadi ler... papa dok sibuk berdiskusi kat UITM tuh... apalagi aktiviti tunggu.....menunggu....


Alah...kitaorang pun nak naik gak...Sofea nih gila kuasa lah....


Cun kan kami....hehehe...perasaan betul la...

Yes, akhirnya..berjaya juga aku rempit ngan motor nih......

Sayang mama....

Dataran di depan Masjid Putrajaya....nak tengok bunga api...

Eh! ni monyet ker beruk..conpius la...Eeii Man...kang dia gigit tangan kang.....

Nyamannya angin di tepi Pantai Lapangan Terbang Kuala Terengganu nih....

PEMINAT TUDUNG EKIN SAMBUT BIRTHDAY KE 2.....

Hi, nama saya Nurin Sofea, saya juga peminat "tudung ekin" seperti semua makcik2 kat luar sana dok sibuk pakai. Saya berminat pun sebab ibu saya sudah ada koleksinya sendiri lagipun dia tukang jual tudung nih...seri kapas...(saya promote ler nih). Sebelum ibu saya tunjuk pada kengkawan dia, saya dah pakai dulu..hehehe...saya pun nak jadi model cam ekin gak sebab abang2 saya dah sibuk sound saya pakai tudung...alah kecik lagi la....bang...



Ini plak saya masa tak pakai tudung, alah lepak la bang...dalam rumah sapa bleh nampak...lagipun ibu kata kecik2 bleh pakai baju apa2 jer...ibu tak kisah....


Pada 21.12.08 yang lalu genap ler umur saya 2 tahun, ini ler birthday cake saya, ibu beli yang simple jer tp mesti ada pink sebab saya peminat pink...kalu takde warna pink saya mesti taknak pakai....ibu terpaksa akur walaupun dia tak suka warna tuh...



Sambutan birthday yang sederhana hanya kami berenam, ibu jadi jurugambar sebab gambar dia kena sensored....hehehe


Ini abang Hadiff, teman saya gaduh...dia slalu usik saya, bengang...betul la tp saya sayang dia..



Masa santai saya kat umah, cam nilah...posing sana sini...sekarang memang saya suka amik gambar terutama kalu pakai baju baru...selain daripada karenah saya yang baru iaitu mengamuk, nangis tak henti sampai meleleh air hidung....ibu mesti bengang giler tp saya sayang ibu...tapi saya tak panggil ibu, saya sorang jer panggil mama....

Ini plak satu lagi kegemaran saya, main bedak...kalu bedak dapat kat tangan saya...hemm...satu rumah ler putih....saya akan solek muka saya sampai macam tepung gomak....bila ibu nampak ibu mesti menjerit dan lepas tuh saya plak menjerit....hahahhaa....

SERONOKNYER...CAM BERADA KAT NEGERI OMPUTIH LER...

Kali nih, kita gi genting plak sebab tempat ibu kerja sponsor separuh harga tiket, apalagi tak lepaskan peluang ler nampaknya...almaklum lah kita nih ramai kalu tak harap sponsor camtuh nampaknya lambat skit ler nak peginya...kebetulan cuti sekolah bulan december, sebetulnya ibu n papa plan nak gi bukit tinggi...tp tempat tuh cam boring jer.....

Takut juga la...sebab tengah musim hujan...tp tawakkal jer lah.. lain kali susah plak...Nak booking bilik..semua bilik penuh, kalu ada pun yang kat bawah...kalu kat bawah baik terus balik umah....jadi kita pergi awal pagi dalam pukul 7. Sampai sana lam pukul 930 pagi ler lebih kurang.... orang memang ramai....Cuaca memang sejuk...seronok anak2 ibu, kengkonon katanya cam kat negeri omputih....yer la kira ok tus.... nak gi negeri omputih tak mampu, sini jer lah... InsyaAllah ada rezeki kita pegi yer....


Ni posing2 dulu, baru masuk dan nak "reki" tempat port, masa nih hujan rintik2...dah terasa kedinginan...alah cam dok tempat aircond jer... acting jer yang lebih...


Si budak Hadiff nih suka sangat naik cowboy ride...dia kata geli perut...seronok...nak 3 kali....tengok muka tarik gak ler....takut...Hilman n Hazeeq nak naik tp terlebih tinggi da....nasib..


Pusing2 naik train...beratur 1/2 jam .... punya la ramai orang....

Ni lepas pekena Maggi...makanan yang dibawa telah habis dimakan...sejuk...bebudak nih asyik nak makan jer...kat Genting nih pun takde la nasi...banyak makanan ringan...kalu ada pun restoran kat hotel tuh....maleh nak pegi sana sat gi nak patak balik jauh... so petang baru ke sana...

Saja posing depan nih...sebenarnya takut nak naik...


Wah!!!...sejuk sangat ker tuh....berkabus le kengkonon....Sedar tak sedar, dok makan beberapa kali, buang air...dok try cari bilik...dan pelbagai lagi...hah...akhirnya takde gak...maka lebih kurang pukul 1030 mlm baru kita balik....but fun....