************************************************************************************

posa n anniversary 13




ni dah selesai dan kenyang....

menunggu......azan...lama la pulok....

muka sadin....makanan sampai cpt....jd rasa x sabor ler
coiya telah menyebabkan org lain terliur jek....


bukan reti dok diam....



tomyam, ketam pedas, kailan, ayam....walah...





arini takde agenda ke mana2 pun, nak kemas rumah kengkononnyer. Papa seperti biasa ada kerja nak di buat jadi kita dok umah jer.....lepas breakfast kul 10 kita operasi cop buku2 skolah, lg seminggu lebih skolah dak nak bukak....ibu jahit lencana, jahit sluar yang labuh, sluar2 yang koyak..susun baju nak dah dilipat oleh usu aja...tup tup dah petang...makan tengahari biasalah bungkus jer...malas nak masak ler...

jadi malam ni dok tengok balik dah lama tak update blog nih....jadi tengok ibu pun nak update ler sesikit sementara tengah rajin nih... ini citer basi lah skit tp takpelah, nak buat memori skit untuk anniversary ibu ngan papa yang ke 13, alhamdulillah dah sampai 13thn perkahwinan ibu ngan papa...bahagia.....rasa cam baru jer kawin arituh...cewah prasan ler tuh....semoga perkahwinan ini trus kekal hingga akhir hayat amin.....

aniversary ibu jatuh pada hari pertama ramadhan tahun 2009 22.8.09, jadi acaranya berbuka posa kat luar lah apalagi...weekend lak tu...biasalah weekend acara malas masak nak rehat...seronok ler 1st day posa makan kat luar.....restoran tasik indah shah alam.......
ni plok antara lauk pauk yang ibu masak during posa....agak2 yg lain kira bukak posa kat luor le tuh....
ni kari pala ikang....

sambal sotong yg msh berenang lam kuali..
goreng sawi poyor...
ketam hitam pedas...
ketam pedas rempah...
siakap sweet sour....
ikan goreng kerisi.....

0 comments: