************************************************************************************

raya..raya....


kali sumer entry yang back dated...hehehe....dah susun lam kepala ibu ni tp takde masa nak buat...skang nih excited pulok nak update. kali ni pasal raya yang lalu....as usual ibu tak de giliran nak balik kg lain sebab...kg kita cuma kat ganu jeh.....jadi tiada masalah...1st raya tahun sedikit suram sebab along, ummi dan pak uda x balik kg, diaorang beraya di umah mentua masing2, cuma selepas raya ke 3 baru depa balik jadi "kick" bergambar pagi raya tak de....pagi raya lak angah datang lambat dari tok jiring sebab giliran cikngah raya umah mak dia dulu...tunggu punya tunggu sampai bosan jerk....jadi keluarga kita je yang syiok sendiri....tahun ni plak tiada tema colour, suka ati korang lah nak pakai warna apa. ingat tak korang punyer la suka masa pilih baju melayu, sebab buleh pilih warna kegemaran sendiri.....hehehe...selama ni ibu telah mengguna kuasa veto....

jadi 1st day raya taklah berapa riuh mana, sebab "speaker" yang besar2 takde....jadi gitu2 jeh....anyway kita enjoy jer kan....aki pun dah sihat sikit masa tuh....

ni aksi pagi raya...selepas belasah nasi dagang beberapa pinggan...hutang kurang makan masa posa....tp ye ke kurang makan masa posa arituh.....???

ni jer lah yang meriahkan meja makan...kalu depa sumer ada....tak cukup tempat..bayangkan kalu sumer balik serentak, lam rumah ada 40 orang.....kalu charge sewa untung tuan rumah...dan yang paling best...mesin basuh tak berenti bekerja....huhuhu....

selain kita ni ler dia...si bujang dan si dara yang masih tinggal...bila ler gamaknya...last skali wawan buat kenduri kawin 13 tahun yang lalu....lama tuh.....tengok aki dah sihat kan.....

tadaaa......
cewah duduk sisi tp itupun wawan memalu kucing tak nak...malu katanya....

tunggu punya tunggu angah tak tiba2...jadi nilah potret keluarga bagi raya 2009 ..
ni posing depan umah tokcik dan aki....
la baru datang keluarga biru nih...masih maintain ketemaannya...cayalah........

sebenarnya ibu baru dapat join gomen....umur hampir senja baru gomen prasan ibu nih berwibawa....hahaha.....orang lain dah kumpul pencen banyak dah ibu baru nak bertapak , anyway rezeki...jadi cuti ada lah tp nak simpan cuti, jadi amik 1 hari jer....dengan penuh dedikasi raya ketiga ibu dah stat kerja balik. ibu, papa n sofea balik puncak alam naik bas....abg long, abg ngah dan hadiff tinggal, lepas tu jumaat malam ibu balik kg pulak....sebab masa tuh sumer balik kg...baru nak rasa riuh .... ni sofea suka sangat nak naik bas ni....

bas lum bertolak lagi tp dah ngantuk...naik bas dua tingkat...lam perjalanan hujan, dok kat blah bawah depan ngan tayar...tak lena tido sebab bunyi air...tension btul la....
musim raya lum abih lagi....kat opis mestilah nak sambut jugak ...itupun dah nak abih syawal dekat2 deepavali dah....last minit opis ibu wat sambutan raya....ala2 potluck gitu...setiap unit bawak makanan sendiri...ibu kontrol ayu skit sbb opis baru....wahahaha.....

satay ditaja oleh yang arif.....

ni makanan ringan yang ada.....

amboi kak ija singsing lengan nak kaut rendang....susan tengok jer ker????

bincang kes2 yang lum selesai ler tuh.....

makan tak paling kiri kanan nampak.....menikmati sungguh.....

sebahagian opis mate ibu .........

0 comments: