************************************************************************************

tolak troli...


banyak kali ibu dpt miscalled dari dumex....kemende yek.....tetiba dapat agak...eeeh pasal peraduan beli belah ceria di giant...alamak aku menang ker.......best nih......tupp tupp....betul la.....yeah yeah...terpilih untuk pemenang mingguan makanya ibu dikehendaki pergi ke giant kota damansara bersama 60 orang yang lain pada 25.11.09. bukan lembah klang tau seluruh malaysia. berdebar gak yek......mau nya tak.....2 hari sebelum ibu dah buat survey, gi giant tuk tengok kawasan....dia kata amik product kecantikan, susu and health....agak2 buleh la....kira ibu target la benda apa nak amik.....setiap brand leh amik 3, susu plak dumex jer 3 jer...alah ingatkan susu leh amik banyak....selama 90 saat..aduih ....kejap nyer.....ibu pun dengan gaya bersungguh nak amik barangan....banyak pulak yang ibu tak amik mau taknya panic plus terlampau nak amik barang target, brangan lain depan mata tak nampak pulak......kalut sungguh bila tengok video papa amik....ya allah aku tolak troli jer...kemende nih.....aduis...orang lain....kaut jer sumer.......bengong pun ye gak....ibu amik mammy poko, mandian byk sungguh cukup la bekalan mandi selama 6 bulan, vitamin, berus gigi......itupun dapat la RM847...wah sukanyer..tp rupanya yang menang tempat ke 1 amik sampai RM2500++++ giler.....abih sumer dia kaut terror dia.......

ibu pulak terlampau pikir barang nih tak pakai barang tu tak pakai....last terkilan gak lah tp pikir2 balik sapa plak nak bagi sampai RM800++ kira alhamdulillah lah....dari orang lain yang tak dapt langsung ....syukur lah.....rezeki.......

coiya tak ikut...tinggal kat taska....

berdebau nih....gerun gak....camner nak buat....

gembira konon tp hati tak karuan.....

sementara tengah tunggu organiser set up.....

teringat masa peristiwa dulu....

Dah jadi lumrah bulan Disember aka cuti skolah mesti ada kenduri sana sini.....nasik minyok....lemak pun bertambah.......tak makang rugi pulok...hahahaha....bak kata sek-sek muda...musim mengawan..... bila tengok orang kawin teringat ler zaman dedulu masa ibu kawin...muka bebudak jer almaklumlah ibu kawin pada umur 23 tahun dan papa pada 24 tahun, kira2 pada zaman 90an tu kira muda lah....one thing kalu kawin muda nih, bila anak umur dah 50 tahun anak pun dah 25 tahun, so kira muda la kan kalu nak dapat menantu...seronok tengok je bebudak zaman skang kawin, macam2 ada...dedulu dah lah takde internet jadi tak banyak pilihan..ler nih belambok cari pitih jer...masa zamang ibu dulu we telor jer tp le nih mcm2 kalu pengantin takdok pitih pengsan .. dah lah belanja mahal, buah tangan tuk tetamu pung boleh tahan jugoklah....paling2 gula2 5 biji dan souvenir......tak tau lah 15 tahun akan datang.....huhuhu...alahai terkenang weh....



ni ibu terpaksa dok semeja ngan pengantin sebab keluarga pengantin pompuan malu nak makang adap2...org ganu memang gitu malu konong...dok biasa baru leh nih sek2 ganu reti wak gini, kalu dulu timbang rambang jer..asal nikoh...tp masa ibu kawin dulu ibu dah buat makan adap2 nih....blah kuarga papa malu...cam nih la...itu yang teringat masa kawin dulu tuh...
ni sumer sek2 anok dara....nok amik berkat kot....
itulah dia pengantin...leman nama dia atau nama sebenar sulaiman, dia sepupu ibu yang ker brapa puluh ntah...pasangannya dokdang nak tanya nama kira dok ingaklah....nak wat guaner...

ler nih org ganu reti doh berarak gini.....sejak semenjak ramai yang bekerja di pantai barat....tulah ibu cakap org ganu nih sempoi....... sebenor leman nih nikoh doh, hok nih kira nyambuk natu lah.....2 hari lepas raya aji 2009 baru nih....

ni pulok gambar kak ain bertunang, amboi senyum sampai telinga....si ibu lelaki berbaju merah dan yang senyum sama lebar tuh si kak ku...mak lang aka rosmawati....diapit pulak oleh 2 nenda ain....

kek nih paling ibu suka....cantik sehingga rasa takmau bagi pada pihak lelaki.....hahahaha....

hai ibu suka inteprem sek2 muda nak bergambar, kira nak sporting ngan depa la......

ni dia tukang pasang pelamin.....import dari puncak alam...sampai la nih tak terima payment lagi.....huahahahaha......

wah....the dara's and mak dara........

prasan.....bukan apa masa ibu kawin dulu tak de pelamin camnih cuma tirai biasa jer...skang nih bertunang pun dah cam kawin....klas gituh...lagi pun saja ler nak bergambar pelamin yang papa buat....

gatai noh.....sarung cincin batal mandi wajib....hahahhaha.......

tulah sepanjang disember lenguh gi kenduri...nih pulak farah aka khairunisa, nak sedara papa....si abang teruna yang udah berusia jugak la lam 40an gituh....si pompuan baru 26...kisahnya memula tak suka pastu....abang pujuk suka lah pulok......pujuk2 sayang, hai abang dah idup 40 thn kalu x pandai pujuk si dara muda.....dok saboh ........puji skit2 layu ler.....bawak naik keta merdz diam ler tuh...

dan akhir skali pengantin baruuu senantiasa.....masing2 begitu jelita dan rupawan....yang paling best tang perut........nipis giler.....muka pun panjang jer....bak kata budak skang nerd jer......skang alamak sama bulat dan sama berat.......
gitulah alkisah di bulan disember.......bulan banjir, bulan kawin, bulan cuti skolah dan pengakhir bulan.....



MOHAMAD HILMAN

MOHAMED HILMAN (kesopananku)......dilahirkan pada 7.10.1997 pada pukul 6.00 ptg di Damai Medical Centre, Hulu Kelang Selangor dengan berat 3.34 kg...wah untuk anak sulung kira berat nih.....hebatnya ibu, mau taknya dari berat ibu yang kurus kengkononnya 55kg telah mencecah 84kg....mak aaiiii....29kg terlebih berat....adoyai bagaimana mau turun nih......hilman dilahirkan secara normal dengan bantuan vacuum....ibu tak larat nak push....sudah penat masuk wad dari pukul 2 pagi....pukul 6 baru lahir...air ketuban dah kuar skit2 tp ibu masih lum rasa sakit....lepas tengahari baru sakit itu mendatang...itupun terasa lamanya.....hahaha .....hanya Tuhan lebih mengetahui.......anak sulong tak leh nak bayangkan sakit bersalin camner...bila sakit ibu tahan.....jadi "jalan" tak bukak......abih tuh kalu tak tahan nak wat camner....doktor kata biarkan....giler ker doktor nih.......papa sentiasa ada di sisi ibu...........tp tak membantu sangat pun...sebab yang menahan sakitnya ibu.......anyway tq so much papa sebab kesabaran mu itu...
lepas kuar dari labor room ibu leh kata....aaarrrhhh taknak dah serik...tup tup...kuar pulak hazeeq.....hahahahha kelakau.... kedua2 kamu ibu berpantang kat umah wawan.....Ganu lah....

hilman lembut hati mudah mengalah especially pada hazeeq......manja still sampai la nih...dan alhamdulillah rajin orangnya......juga romantik mungkin...heheheh sebab pandai hadiahkan ibu bunga......hahahahaha.....jangan marah yer papa n hazeeq.....you all pun romantik gak...mungkin cara lain....

suka nak main bowling walaupun masuk longkang....

so lovely masa nih....kita kemana2 jer.......tak lekat dok umah....ke sana ke sini dengan keta T tuh....


wah sungguh maskulin.....

The three handsome boy in my life......muah muah...


Ada gaya james bond....


Seperti Hazeeq, Hilman juga kurus dulunya...tp skang nih....alhamdulillah sihat.....masa kekecik muka cam cina...mata skit sepet...ikut keturunan kita belah siam kot.....tembam masa kecik...masuk 3 bulan berat dah cecah 6kg ++++.....



Kontrol geli tengok ular albino tuh.....

Gembira sama kengkawan di S R Taman Bukit Subang.....berkilat noh...



Tada skang nih dah pakai spek...rabun tak leh banyak sangat tp silau yang lebihnya......
Hilman jadi abang contoh kepada adik-adik yang lain tau.....jaga diaorang bila senang dan susah......KAMI LOVE YOU FOREVER.........
























mintak bola dapat ....bengang betull.....

ibu tak sempat nak ode kek dari laily's patisserie sebab birthday hilman cuma 4 hari beza dari hazeeq...7.10.09, so ibu just ode dari kedai kek kat umah kita la....kengkonon gempak la nak buat bentuk bola....hampeh....sungguh tak puas ati.......ntah nak kabo bentuk apa........anyway hilman redha jer tak kisah....ibu nak cancel kek tu pun kesian jugak....so amik je lah......baru sambut birthday hazeeq 4 hari sebelum nih .....birthday hilman pulak.....kan ibu dah janji nak buat birthday celebratiion yang berasing...nah ibu dah kabulkan....HAPPY BIRTHDAY MOHAMAD HILMAN MOHD RIDZALUDIN.......dah pun 12 tahun.....tak sangka tuppp tuppp.....dah pun remaja.....dan makin macho.....moga jadi anak yang soleh yang sentiasa beriman kepada ALLAH swt.........WE LOVE YOU BANG LONG......

simple food for the birthday celebration......

papa bru siap buat air...rajin sungguh papa...tqvm

see bola jadi spiderweb....sabor jerlah.....


cepat bubuh lilin....tak sabar nak tiup nih....

allah selamatkan kamu dunia dan akhirat.....


makan2...ibu disebalik tabirlah apa lagi.....itu yang papa sibuk tuh......

nah nih dia.......

coiya merajuk ..... sebab abang long lambat amik hadiah dari dia.....

tuk abang long.....syg dari hadifff.....

kan betul kembar siam.....baju sama depa pakai.... sehati serasi bersama........kalu tak caya tengok masa birthday hazeeq......

balik2 post tempat yang sama....nak wat camner dah situ jer meja makan....ruang pun limited....rumah orang......tunggu.....

sayang dari ibu........hingga akhir hayat..jangan lupakan ibu bila besar nanti tau......

papa pun sama....post pun sama masa birthday hazeeq.....balik2 peace...hahahaha......

ala mickey......sebenarnya birthday abang long baru beli next day...sebab ibu bagi pilihan.....llupa ibu nak amik gambar....anyway abang long dapat helicopter control.......
ok SELAMAT HARI JADI.........

11 tahun telah berlalu....

dont't know why...so lazy to update this blog, it has been 16 days of 2010.....so fast the day past by....must update this....heehhee....birthday hazeeq ke 11 but that was last year 3.10.09...anyway ..... happy birthday MOHAMAD HAZEEQ MOHD RIDZALUDIN ...... ibu baru berkesempatan untuk entry hazeeq ni... as usual....birthday kita berenam jer...tak buat besar2, tp meriah bagi keluarga kita....one day ibu akan buat birthday party yek....

skang hazeeq begitu chubby dan cute sekali...dedulu masa kekecik...asyik nangis jer.....selsema demam dan manja...kurang nak makan hanya minum susu jer...sampai tulang lutut terkeluar....memang la manja, hazeeq tak de adik selama 5 tahun....so makan masih bersuap lagi...skang makan sendiri tu yang chubby tuh....

birthday present...biasa jer....bumbleebee transformers and beberapa lagi from others....boleh la tahan harganya....sorry ibu tak dapat nak bagi psp..mahal tuh...kalu dapat upsr 5a insyaallah la ye.....ps2 pun tak larat nak main.....bukan present menjadi ukuran kasih sayang ibu pada hazeeq tp ibu dan papa sentiasa sayang hazeeq hingga akhir hayat, harap hazeeq jadi anak yang soleh dan sentiasa beriman dan tidak lupa solat......I LOVE YOU......


the oreo cheesecake nih memang marvelous....superlicious.....sedap......simple jer.....

see control macho....."kecbubby-an" terselah....
as usual....the RIDZALUDIN's happy family.......kerusi makan tuh...memang just nice for us......hehehehehe...

aaiiikkk....sapa amik gambar sapa nih......nasib baik rumah udah berwajah baru.....


semata bergaya untuk bergambar........padahal tak de sesapa pun datang.......kemeriahan mesti diadakan.....

happy birthday to you, happy birtday to hazeeq.....tiup jangan tak tiup....control air liur tuh skit yek....

kamera letak atas kerusi....and 1, 2, 3.....snap.........


semoga dapat 5a upsr , panjang umur dan menjadi anak yang soleh.........

best fren forever aka kembar siam......


coiya cepat ibu nak amik gambar tuh......posing......

tahniah...bang ngah .....wah....apa la agaknya hadiff bagi tuh....

tengok tuh..memalu nak cium tangan bang long.........

kita sesama chubby la........control perut tuh.....

wow.....kebulatan sama jerk.....the bulats.....

cubaan untuk pasang kapal...........

tadaaa.....inilah dia......